Perniön Lihan tuotteita palkittiin Akateemisen Kiuas-Seuran Vuoden Paras -palkinnoilla

Akateeminen Kiuas-Seura (AKS) on valinnut vuoden 2021 parhaaksi lenkkimakkaraksi Perniön Lihan omistaman Helsingin Makkaratehdas -brändin Cheddar-Jalapenolenkin ja vuoden parhaaksi bratwurstiksi Helsingin Makkaratehtaan Oktober Bratwurst-Duon (Savupaprika & Cheddar). Akateeminen Kiuas-Seura on jakanut Vuoden Paras -palkintoja vuodesta 1994 lähtien.

Helsingin Makkaratehtaan nakit ja makkarat ovat voittaneet useita palkintoja vuosien varrella ja se onkin Suomen palkituin lihajalostaja 2000-luvulla. Juuri Akateeminen Kiuas-Seura on valinnut Yönakin aikoinaan kaikkien aikojen parhaaksi luonnon­kuorinakiksi.

Perniön Lihalle syksy on kiireistä aikaa

Perniön Lihalle syksy on kiireistä aikaa kesätuotteiden vaihtuessa syystuotteiksi. Kesällä grillauskauden ollessa kuumimmillaan on perinteisten grillimakkaroiden paras sesonki, ja syksyllä näiden tilalle ostoskoreihin valikoituvat lenkkimakkarat. Myös maksamakkarat tulevat syksyisin voimakkaammin mukaan erilaisiin kampanjoihin.

Keski-Euroopasta Saksasta Suomeenkin rantautunut Oktoberfest-kulttuuri alkaa syyskuun puolessa välissä, ja kestää aina lokakuun loppuun saakka. Bratwurstit kuuluvat perinteisesti Oktoberfest-tarjoiluihin, ja Akateemisen Kiuas-Seuran vuoden parhaiksi 2021 valitsemat Helsingin Makkaratehtaan bratwurstit ovatkin mainio tarjoiltava Oktoberfest-henkisiin illanviettoihin.

Lokakuun alussa alkava riistakausi ja hirvieläinten metsästyksen alkaminen näkyy myös Perniön Lihan tuotevalikoimassa. Perniön Lihan perinteinen luonnonkuoreen valmistettava Rukiinen Riistaryynäri onkin erinomainen vaihtoehto perinteiselle makkaralle vaikkapa ruoan laittoon.